Home Saker du bör veta innan du åker till USASingle indlæg

Saker du bör veta innan du åker till USA

I dagsläget är det svårare än tidigare att få lov att resa till USA. Det är viss planering, vissa tillstånd och andra processer som du måste ta dig igenom, men när allt väl är avklarat kommer du utan tvekan att tacka dig själv. USA har nämligen så mycket att bjuda på och så många fantastiska platser att utforska. Om du överväger att resa till USA, läs först den här artikeln och ta reda på vad som krävs för att få komma in i landet.

 

Du kan inte resa utan ett lämpligt tillstånd

 

ESTA är en av de viktigaste sakerna att ha om du som svensk medborgare vill resa till USA. Hos www.esta.se kan du läsa mer om hur det går till att ansöka om detta, men kort förklarat är ESTA ett elektroniskt resetillstånd som kopplas till ditt passnummer, och när du ska boarda ditt plan är det därför smidigt för personalen att skanna ditt pass och se att du har de lämpliga tillstånden. Du kan stanna i antingen USA, Mexiko eller Kanada i upp till 90 dagar med ett ESTA tillstånd, och detta lämpar sig för dig som antingen är turist eller som ska ge dig av på en kort affärsresa.

 

Du kan inte resa utan ett negativt Covid-19 test

 

Vi måste självfallet göra allt vi kan för att hindra smittspridningen av Covid-19, och en lösning har varit att inte låta svenska medborgare resa till USA om de inte har vaccinerat sig. Detta ska du därför först av allt ta tag i innan du börjar tänka på en USA-resa, och du ska också testa dig så att du är helt frisk innan du sätter dig på planet till USA.

 

Visum för längre vistelser

 

Vi nämnda tidigare att du behöver ett ESTA för att besöka USA i upp till 90 dagar, men hur är det då för personer som vill stanna i USA under en längre tidsperiod? Då är det läge att ansöka om ett visum, och detta blir passande för svenska medborgare som vill studera eller jobba i USA. För dig som bara ska på en affärsresa eller som semestrar i USA i färre än 90 dagar räcker det dock med ett ESTA resetillstånd. Läs som sagt mer hos esta.se och lär dig mer om vad just du behöver ta itu med för att få resa till USA på ett sätt som passar dig.Submit a comment

*Your email address will not be published. Required fields are marked with a dot.